Hallå där, Alexander Creutz

Namn

Alexander Creutz

Född

1981

Bor

Örebro

Hur skulle du beskriva dig som konstnär?

– Jag är en samtidskonstnär som jobbar mest med måleri. Mitt uttryck är hyperrealistiskt och jag arbetar mycket med koncept.

Hur reagerade du när du fick veta att du skulle vara med i årets kalender?

– Jag blev glad och stolt. Och det gör det extra kul att jag känner en del av dem som ska vara med. Jag är med i ett ateljékollektiv och tre av oss ska delta. Vi satt faktiskt i ateljén och gjorde våra verk samtidigt.

Hur har årets tema inspirerat dig?

– Jag trodde att ”Inspiration” skulle vara ett svårare tema än det blev. Jag har jobbat ihop med en supercool tjej och jag tycker att min tolkning av hennes teckning representerar både mig och henne. Det var en ångestfylld process i början, men sedan gick det smidigt och lätt.

Vad anser du om Rådhusets julkalender som företeelse?

– Kalendern är bra, jag har ofta varit uppe på stan och kollat. Det är bra att man testar nya vägar, det håller konceptet levande. Och att det fortsätter som museiutställning ger extra tyngd.

2016-11-15T10:38:22+00:00