Hallå där, Branka Grizelj

Namn

Branka Grizelj

Född

1960

Bor

Örebro

Du deltar för fjärde gången. Hur har kalendern utvecklats?

– Den har blivit bättre och bättre. Om kalendern inte skulle bli av skulle något underbart försvinna från Örebro. Jag har alltid sett fram emot att få vara med; för mig är det en ära att få framföra mitt budskap.

Finns det något genomgående budskap i dina verk?

– Jag håller på med en stor serie grafiska blad, där bland annat verken som varit med i Rådhuskalendern ska ingå. Budskapet är ”Den fria viljan”, det vill säga vad gör vi och hur agerar vi utifrån vår egen vilja.

När blir serien klar?

– Det vet jag inte. Jag tar väldigt god tid på mig för att gestalta mitt budskap. Jag tänker och tänker om. Man kan säga att jag är på väg hela tiden.

Vad är den stora skillnaden mellan årets kalender och de föregående?

– Förr handlade det bara om mig själv och mina tankar. I år är vi två; en annan person sätter igång min kreativa process med en teckning. Jag har verkligen inspirerats av det budskap som den teckningen förmedlar.

2016-11-24T12:44:01+00:00