Hallå där, Tomas Lidén

Namn

Tomas Lidén

Född

1953

Bor

Stockholm

Hur har du angripit årets tema ”Inspiration”?

– Jag tittar alltid på bilder och företeelser och får inspiration den vägen. Jag jobbar med landskap i vanliga fall och tar ständigt intryck av hur naturen ter sig, till exempel. Nu är det annorlunda, i och med att det är styrt vad jag ska inspireras av, en teckning. Den var tydlig i sin skildring, och jag har valt att hålla mig till barnets tanke.

Du har varit med många år i Rådhusets julkalender. Hur vill du beskriva den?

– Som en offentlig utställning under en begränsad tid. Den är ett udda och spännande forum som drar stor publik. Och det är förstås alltid roligt när många får se vad jag gör.

Har julkalendern gjort att du har blivit mer känd som konstnär?

– Svårt att säga. Men jag har kanske blivit mer känd och uppmärksammad i Örebrotrakten än om julkalendern inte skulle ha funnits.

2016-11-21T16:53:38+00:00