Lucka 1: Petra Baastad

”Maskrosbarn”

Om konstnären

Mitt namn är Petra Baastad och jag är 20 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Örebro och driver idag företaget D.C by Petra Baastad. Läs mer här!

Om konstverket

Och varför gör jag det här? Jo, dels måste det faktum att vart 5:e barn lever med en förälder som missbrukar måste uppmärksammas. Det är min, precis som alla andras, uppgift att ändra på detta. Vart 5:e barn. Det är på tok för många för att problematiken inte ska lyftas dagligen. Vart 5:e barn måste dagligen få veta att de inte är ensamma. Inte en gång i månaden eller sådär när det verkar som tuffast. Utan VARJE DAG. Vi är inte ensamma. Tyvärr. Jag önskar att det vore så, men sanningen är inte den. Trots detta känner vi oss som de ensammaste i världen. Hjälp mig hjälpa andra. Det är vi skyldiga oss själva men framförallt dessa barn.

För att din förälder missbrukar är inte bara förjävligt, du är inte heller mindre värd eller kapabel. Vänd din styrka och blomma lilla maskros. Blomma för att du kan växa genom asfalt. Blomma för att just du som maskros är unik och starkare än många andra blommor. Vissna inte. Kom ihåg lilla maskros- du är stark.

Luckvärd

2017-12-04T10:51:24+00:00