Lucka 9: Tomas Vagner

”Kämpa Marie”

Om konstnären

Jag målar tavlor och skapar konst för att varva ner. Mitt skapande är mitt sätt att känna frihet och avkoppling. Läs mer här!

Om konstverket

Kämpa Marie handlar om cancer – synnerhet kvinnor och bröstcancer. Att måla något jag brinner för är inte en lätt uppgift när jag rannsakar mig själv. Brinner för, då är man engagerad i nåt – det är inte jag. Däremot finns det sånt som påverkar mig starkt.

Jag valde att belysa kvinnor och bröstcancer. De är så många i min närhet som drabbats och diagnostiserats och tvingas kämpa, lida, ha ångest. Jag hör deras berättelser och tänker på dem såklart, deras barn och anhöriga. Cancer är sån skit och kan vi göra något åt det vill jag gärna vara med och bidra till Cancerfonden med min ”Marie Kämpa!”.

Marie är en gammal vän som just nu kämpar sitt bästa med att övervinna detta monster som hon kallar det. Hon är otroligt stark tvåbarnsmamma, självklart rädd och förbannad men med massor av kampvilja. Bidraget är tänkt som en styrkekram till henne och alla andra som slåss mot detta monster även när rosa månaden oktober tagit slut – jag ser er och jag önskar jag kunde göra mer.

Jag vill skänka 10% till Cancerfonden.

Luckvärd

2017-12-09T16:08:46+00:00